Vandaag ben ik voor de tweede of derde keer benaderd door WM Produkties, over de tekst voor een advertentie die ik hen zou hebben toegezegd voor de Kinder RecreaGids, een uitgave voor langdurig zieke kinderen.
Ik heb hen bij de vorige gelegenheid ook al te kennen gegeven dat ik niets heb toegezegd en geen zaken doe met mensen die mij dingen in de mond proberen te leggen.
Bij het telefoontje van vandaag werd opgehangen nadat ik drie keer herhaalde dat mijn advertentie niet in deze gids staat.

Enig zoekwerk op Google leverde al snel resultaat op – zowel op een weblog als op het forum van Tros Radar zijn vergelijkbare situaties gemeld. Een bedrijf dat zich wel inzet voor langdurig zieke kinderen maakt ook melding van deze praktijken.

Wat hier achter zit is duidelijk: iemand probeert misbruik te maken van de goedheid van (waarschijnlijk) met name kleine ondernemers, over de rug van onschuldige kinderen.

Ik heb naar aanleiding van het telefoontje van vanochtend de redactie van Tros Radar rechtstreeks aangeschreven. Mocht WM-Produkties mij opnieuw benaderen, dan doe ik aangifte van herhaalde poging tot oplichting.